28 d’octubre 2005

Samhain

Com molts dels que em coneixeu sabeu soc una mica friki amb el tema del celtes i ja trigava en sortir alguna referència en aquest bloc...
Una de les festes més importants pels celtes era el Samhain (que vé del gaèlic Samhuinn), el significat literal és el final de l'estiu. Aquesta festa marca l'inici de l'any celta i comença la nit del 31 d'octubre. És la festivitat de l'última collita i commemora la mort del deu Sol Lugh.

La nit de Samhain es considera una nit màgica, on la barrera entre el món del dels viu i els morts es fa molt dèbil. Per tant els morts podien tornar al món dels vius... És per això que s'encenien fogueres que a més a més de simbolitzar el final de l'estiu servien per ajudar a les ànimes a trobar el camí cap a la pau i el descans. També s'encenien espelmes a les portes i les finestres de l'entrada de les cases i es deixava menjar perquè les ànimes puguessin alimentar-se en el seu viatge.
D'aquesta festa dels celtes han derivat les festes que coneixem actualment. La cristianització va convertir el Samhain en la festa de Tots Sants (All Saints' Day o Hallowmas) i a la nit anterior se li va dir Nit d'ànimes (All Hallows eve o millot conegut com Halloween).

Bueno, això és tot. Ah! No oblideu, sobretot, celebrar la Castanyada!!! Que és la festa d'aqui ;)

Feliç any nou!!!

Petons!

24 d’octubre 2005

London (2)


Oblidava una cosa... el membres del viatge a Londres! Això va per vosaltres!

Petons! Posted by Picasa

21 d’octubre 2005

London

He estat tres vegades a Londres. L'últim cop vam anar a veure la Marta i el James quan estaven a punt de ser pares de l'Anna. Va ser molt guai! Tot i els petits contratemps ens ho vam passar molt bé!!! (per més referències preguntar al "drunk boy of the river Thames")

Londres és una ciutat que m'agrada. Si hagues de viure en alguna altre ciutat que no fos Barcelona possiblement l'esculliria com a destí. Qui diu Londres, diu els seus voltants perquè m'imagino que un pis de lloguer al centre deu ser super tirat de preu ;) Encara que una opció radikal de lloc per anar a viure tranquil i allunyat de l'estrés de les grans ciutats seria algun poblet de les Highlands a Escòcia. Vestir faldilla, tocar la gaita, pintarse la cara de blau, fer "calvos",... Bueno, bueno "que se me va la olla"... ja parlarem d'Escòcia d'aquí a poc, tot arribarà. Ara estavem amb Londres.

És una ciutat amb molts llocs especials, com per exemple el Big Ben (a dalt a la dreta). O el Tower Bridge, pont que a mi m'agrada especialment.

Londres també té parcs espectaculars com per exemple el Hide Park que és un dels més grans (vamos la Ciutadella és com un jardinet al seu costat).

També hi ha molts mercats com el de Covent Garden

i d'altres més del pal mercadillo com el de Camden Market



També tenim barris amb cases de colors i que surten a les pelis com és el cas de Notting Hill

On la fruita del mercat també està plena de colors...

En definitiva Londres és un bon lloc per perdre's una estona.

Petons!

14 d’octubre 2005

Bastiments

Avui una mica d'excursionisme... El dia després de reis de 2005 vam anar d'excursió al pic de Bastiments (2.881 m). És una excursió molt maca i a més a més si la fas a l'hivern pots descobrir que les raquetes no es fan servir només per jugar a tenis ;)
Ens vam aixecar de bon matí per anar amb cotxe fins a l'estació d'esquí de Vallter2000 (Ripollés) carregats amb tots el material necessari: raquetes, crampons, bastons i piolets. Abans d'arribar vam fer una paradeta per fer un bon esmorçar que ens donés forçes per la pujada. Un cop arribats a l'estació deixem els cotxes a l'aparcament(2.085 m) i enfilem el camí de pujada fins el refugi d'Ull de Ter (2.220 m). Allà parem per posar-nos les raquetes.


Un cop preparats per l'aventura continuem pujant cap el coll de la Marrana (2.515 m)

Un cop arribats al coll podriem continuar recte i anar cap a la Vall de Núria, però el nostre objectiu avui és el pic de Bastiments, per tant girem a la dreta per enfilar la pujada final.


I finalment fem el cim! I com sempre, quan arribes a dalt de tot oblides una mica els patiments del camí i veus que ha valgut la pena!



Moltes Gràcies David i Belen per portar-nos fins el cim! Va ser un dia genial i espero que en poguem repetir molts més!



Petons!!!

11 d’octubre 2005

Amsterdam i les fotos de nit

Aquest últim any ha estat un any de viatges... Pel pont del desembre de 2004 vam estar a Amsterdam l'Elisabeth, l'Eric, la Pili, el Raül, la Noe, la Glòria i jo mateix. Va estar força bé, oi?
I com no, en aquest viatge vaig aprendre una nova tècnica per fer fotos. M'ho va ensenyar l'Eric (gracias tio!). Es tracta de fer fotos amb un temps d'exposició relativament gran, però amb flaix. Es poden obtenir resultats com aquest:


A que mola el holandes fantasma ;) Durant una bona estona vam estar fent fotos als pobres holandesos que anaven amb la seva bici per la nit. Segurament pensarien: "Quins catalans més simpàtics ...".
El que més em va agradar de la ciutat és el tema del transport. Moltíssima gent es mou per la ciutat en bicicleta, és una passada! Tan de bo ho tinguessim tan bé aquí a Barcelona, però encara ens queda molt.
Amsterdam és una ciutat molt maca, aquesta foto és de la plaça Damm


i aquesta d'aquí d'un dels carrers principals, pel que vam anar amunt i avall varies vegades

En resum, Amsterdam és un bon lloc per anar a passar uns dies, no descarto tornar algún cop. Però abans, encara queden molts altres llocs per visitar...

Petons!!!

06 d’octubre 2005

El camino...

L'estiu passat vaig fer una part del Camino de Santigo. De Villafranca del Bierzo a Santiago. Va ser tota una experiencia que em va ajudar a creixer i em va ensenyar moltes coses. Tot i que va ser dur guardo molts bons records...

A vegades el camí pot semblar difícil, no veus clar cap on has de tirar i et sents perdut...


...pero cal continuar sempre amb força i mirant cap endavant, amb peus ferms...


...i recordar que tot i que a vegades el camí sembla fosc i no veus les coses clares, al final sempre surt el sol i la llum t'ajuda a continuar endavant!


Bicos!!!

03 d’octubre 2005

Barcelona Skyline

A partir d’avui incloc un nou element al blog. Sota del títol he afegit un enllaç dinàmic a una foto de Barcelona quan surt el sol. Cada dia podreu veure aquí la foto del dia. Aquesta foto no és meva, ja m’agradaria... És de la web http://www.barcelonaskyline.com on cada dia es publiquen les fotos de com desperta la ciutat. Hi ha un arxiu de fotos des del 2004. Us convido a visitar aquesta web, així podreu buscar, per exemple, com va començar un dia que hagi estat especial per vosaltres en aquests últims anys...

Quan vaig descobrir la web em va agradar molt la idea, la trobo senzillament genial. I és d’admirar la constància dia rera dia... Jo seria incapaç de aixecar-me d’hora tots els dies ;)

Aquí us poso una de les fotos d’avui, just en el moment que surt el sol


Aquesta vista de Barcelona, està agafada des de Collserola, des d’un turó que hi ha per sobre la carretera de les aigües. Jo he pujat més d’un cop amb el Juanjo en bicicleta, costa però val la pena! Si podeu fer una escapada, no ho dubteu!

Petons!!!