26 de febrer 2006

Qué grande ej er fungol

Hola a tots! No tinc paraules per expressar la satisfacció personal i grupal que sento després de participar en el I Torneig de Futbol FAJMACOR a Tarragona. Ara mateix estic mort i no sé si aguantaré despert per acabar d'escriure aquesta entrada...

Aquí teniu una foto del gran equip de Sants - Les Corts que ha aconseguit més del que s'havia proposat. El nostre objectiu era no quedar els últims. I hem aconseguit quedar en cinquena posició empatats a punts amb els quarts! A destacar que hem corregut com uns campions i ens ho hem passat molt i molt bé. Increïble el nostre "pichichi" de la jornada, el David, que ha marcat un munt de gols! Es veu que ara el vol fitxar un equip de la lliga suissa ;-) Tots ho hem fet molt bé! Ens hem emportat 2 victòries i 1 empat dels 6 partits jugats.


En total érem 7 equips, 3 de la Immaculada, 2 de Tarragona, 1 de Badalona i nosaltres mateixos. Els partits han sigut de mini-futbol, porteries petites i 4 jugadors de camp. Genial l'acollida i la preparació del grup local de l'escola Joan XXII de Bonavista. Moltíssimes gràcies pel vostre servei! Ha estat un gran dia. Després dels partits hem dinat tots junts i hem acabat l'acte amb una pregària abans de fer l'hora dels adéus i la foto de grup.

Gràcies a tots per aquest gran dia!!!

21 de febrer 2006

Escòcia (III) Stirling - Loch Ness

Tercer dia del viatge. Ens despertem a Stirling i fem un bon esmorzar, com cada dia, per començar amb energia. Els nostres esmorzars eren a base de torrades i/o bollitos amb xocolata o melmelada , cereals, llet amb cacau o cafè, sucs, etc. De fet, aquí a Stirling va ser on vam comprar una ampolla de suc de taronja concentrat que ens va durar gairebé tot el viatge!

Avui el nostre objectiu és “capturar” el monstre del llac Ness, també conegut com Messi, ui… volia dir Nessie. Però abans d’agafar carretera en direcció a Inverness, tenim pendent la visita al monument en memòria de William Wallace (Braveheart). El monument està a les afores de la ciutat i només es pot pujar caminant o amb un minibus que va fent viatges cada poc temps. Mentre esperem el minibus ens fem una foto amb l’estàtua de Braveheart que hi ha al costat del pàrking, i que sospitosament ens recorda molt a un tal Mel Gibson…

Un cop a dalt podem observar la ciutat i el castell on vam estar ahir. No vam entrar perquè també s’havia de pagar bastant, però si que ens vam fer unes fotos amb un amic guerrer que curiosament passava per allà...

Eric & Oscar ->
<- Glòria & Pili
Raül & Noe ->


Vam baixar caminant fins el cotxe i carretera fins a Inverness, 3 hores de camí fins arribar a la capital de les Highlands. Són bastants quilòmetres, uns 250, però la carretera fins allà es molt bona, gairebé tota l’estona és autovia de doble carril.
Un cop a Inverness vam dinar en un centre comercial i de pas vam aprofitar per fer les compres del dia. Com podeu veure "comida sana"...
Ja es nota que anem pujant, com més al nord més rasca que fa. Després de dinar vam anar a veure dofins a Cromarty, al costat de Inverness. No vam tenir gaire sort, vam veure molt de lluny algo que semblava una foca, però no vam veure dofins... Això si, vam veure un camp de futbol al costat del mar, "la mar" de monu... ;-)

Després vam començar a baixar cap al llac Ness, a la recerca de la tant desitjada foto de Nessie… I com no, ho vam aconseguir! Aquí teniu en primicia una de les millors fotos que s’ha fet mai del mític monstre del llac Ness:

També tenim algún video, però per la dignitat de Nessie no el farem públic… ;-)

Un cop ens vam fer amics del monstre ja érem com uns més de la regió. Vam arribar a l'alberg: Loch Ness Backpackers que estava en un petit poble a la riba del llac anomenat Drumnadrochit. L'alberg està molt bé, ens vam instal·lar en una habitació que estava en un edifici a part de l’alberg i vam poder fer servir una cuina per nosaltres sols, això va ser una triomfada. La noia de l’alberg va ser súper amable amb nosaltres i ens va explicar tot el que podíem fer per la zona.
Gràcies a les seves explicacions vam anar a veure unes cascades anomenades Divach Falls (que ens les imaginàvem més grans) i vam entrar “for the face” al castell de Urquhart. Es veu que a partir de les 8 (si no recordo malament) ja no queda ningú al recinte del castell i es pot entrar saltant la tanca sense problemes. I això va ser el que vam fer.

Després de tot això ja només quedava sopar i fer la xerradeta abans d’anar a dormir, que demà hem d’arribar fins a la punta de dalt de tot de la Illa!

beannachd leibh!

12 de febrer 2006

Escòcia (II) Glasgow - Stirling


Segon dia del viatge. Ens llevem per primer cop a Escòcia, el Raül i jo una mica abans perquè hem d’anar a buscar “ese peaso de monogolumen” que ens acompanyarà com un més de l’expedició durant uns quants dies.

Arribem a l’empresa de lloguer i just abans de que ens donin les claus rebem una trucada de la resta de membres de l’expedició. Ens pregunten si nosaltres tenim la bossa on havíem guardat la nit abans els diner del pot comú... No la tenim! I no sabem on està!

Agafem el cotxe i ens dirigim, conduint per l’esquerra, cap a l’alberg. Allà ens trobem l’episodi de “Pánico en la cueva del puto hobbit de mierda”. Entre tots mirem de trobar la bossa, però no apareix... Demanem ajuda a “Puto Hobbit de Mierda” (PHM) i a canvi rebem indiferència. Només aconseguim que apuntin el meu telèfon per trucar-nos si aparegués... Sembla que les coses van a pitjor, comencem el viatge amb mal peu! Però això ens ajudarà a valorar les coses bones que encara queden per venir (No us perdeu el desenllaç de la historia del PHM i la bossa desapareguda en el episodi en que tornem a Glasgow d’aquí uns 10 dies...)

Oblidem les penúries viscudes i agafem el “monogolumen” per dirigir-nos cap a Stirling!!! Primer dia conduint per l’esquerra, primera incorporació a l’autopista per l’esquerra!!! Dioooos!

Sense donar moltes voltes arribem a Stirling, que no està molt lluny de Glasgow. I trobem l'alberg: Willy Wallace Hostel. Només entrar flipem amb la diferència entre aquest alberg i el de Glasgow. Aquest alberg està molt bé! Les habitacions, el menjador, la cuina, lavabos estan molt be i la gent també és molt més agradable. Fins i tot vam fer un amic "friki" que parlava en castellà, vivia a l'alberg i treballava per la zona. Ara no recordo d'on ens va dir que venia...

Un cop instal·lats vam anar a visitar Stirling. Vam fer un tomb pels seus carrers i vam pujar fins el castell, que vam veure per fora ja que per entrar has de pagar 8,5 lliures (uns 13€) i vam decidir que ja entraríem en un altre castell més endavant. Des del castell es pot veure el Wallace Monument que està a les afores i que aniríem a veure l'endemà abans de marxar.


Amb tot ja es l'hora de dinar i ens comprem unes hamburgueses a un "Badulake" (menú "Happy meal" amb beguda inclosa) per agafar forces per la tarda. I agafem el cotxe per visitar la regió dels Trossachs i el Loch Lomond. És el nostre primer contacte amb els llacs d'Escòcia i anem parant el cotxe a cada poc per contemplar-los. Però també és el nostre primer contacte amb les carreteres estretes i plenes de corbes i amb el funcionament dels apartaderos (passing place).
Amb tot això arribem fins el Loch Lomond, on el Raül fa una broma que portava pensant durant tot el camí... Aquí teniu la broma en imatges:
Ja només ens queda tornar a l'alberg per sopar, fer el planning dels dia següent i anar a fer unes birres en algún pub proper. És llavors quan el nostre nou amic "friki" s'acobla i ve amb nosaltres. Gran experiència... En el pub toquen música en directe i els afables habitants de la vila porten una "karaja" considerable. Deprés de pasar una bona estona (curta perqué van tancar aviat) anem a descansar... Proper objectiu: Caçar el monstre del llac Ness

Bona nit!