17 de gener 2007

Asturias o trabajas?

Aquesta és la continuació de l'entrada Cantabria infinita... sobre la ruta que vam fer a l'estiu. Com podeu veure l'ordre de les entrades no és del tot cronològic, de tant en tant vaig explicant coses anteriors i desordenades en el temps...

Per on anàvem... ah sí! Llanes, Ribadesella, ja entrem a Astúries! Parem a dinar a Llanes on visitem el casc antic del poble. Una vila costanera molt maca i on justament el dia que vam arribar feien un festival de gaiters! Com anàvem de pas no ens vam quedar, un altre cop serà... Una cosa curiosa que té Llanes són els Cubs de la Memòria del pintor Ibarrola. S'hi va passar una bona estona pintant cubs al port...


De Llanes ja anem a Ribadesella, on parem molt poca estona, només a comprar el sopar i poca cosa més. Ja que no podem arribar molt tard l'hotel Don Pablo on ens portem una petita sorpresa... Per motius aliens a la organització la nostra habitació no està disponible! Però ens han buscat una altra en un hotel proper: Los Fresnos. Y demà ja veurem on dormim... Ens va costar trobar Los Fresnos de nit i sense tenir ni idea de la zona on ens movíem, però ho vam trobar després de fer una mica de volta!

El dia següent vam decidir passar-lo a Oviedo i rodalies. Vam passejar pels carrers del centre i vam visitar la catedral. Pels carrer vaig fer amistat amb algunes amables dones asturianes, fembres de poques paraules, però això sí, ben fortes! jejeje...
Per dinar vam menjar les típiques fabes en un lloc prop de la mateixa catedral. I després ens vam dirigir a les ermites de Santa Maria del Naranco i Sant Miquel de Lillo (més conegut com Miguelillo). Vam fer la visita guiada, després d'aprendre a la Catedral de Santander que aquesta és la manera d'enterar-se d'alguna cosa, perquè t'expliquen la història i moltes coses que per un mateix passen desapercebudes.

Després ja vam anar a descansar, perquè el dia següent haviem de matinar per anar als llacs de Covadonga i haviem de pujar abans de les 10 del matí per poder arribar en cotxe a dalt de tot. Sinó l'alternativa era un servei d'autocars que pujaven cada 15 minuts plens de gent. Vam arribar a l'Hotel Don Pablo esperant que ens diguesin on dormiriem aquella nit, ens van enviar a un hotel que estava molt a prop. Aquest cop ens vam queixar i el noi de recepció, molt maco tot s'ha de dir, al final ens va regalar una nit extra per la propera vegada que tornem... No crec que la fem servir mai, però almenys el detall va ser maco.

Al dia següent ens vam aixecar a l'hora i vam aconseguir arribar als llacs abans de les 10! Un cop adalt vam fer una exursioneta que donava una volta pels llacs i que va estar molt bé. Allà vam trobar la cova d'un vell amic: el Drak Català. Imagino que deu ser la cova on va de vacances, com podeu veure a la foto fa cara de relaxat i es nota que està descansant... Després vam baixar al santuari de Covadonga i van fer una breu visita. Just quan baixavem es va posar a ploure! Quina sort que no ens agafes mentre caminavem... Finalment ens vam dirigir cap a Gijón a descansar.

Un cop vam arribar a Gijón i vam trobar el nostre allotjament dels 2 propers dies, vam deixar el cotxe aparcat un moment per agafar les claus de l'habitació. Al tornar vam veure que la luneta del darrera del cotxe estava trencada! Quin susto i quin disgust... No ens explicavem com s'havia trencat! No havien robat res, no hi havia forat, simplement estava tota esquerdada. Vam descarregar tot i vam deixar el cotxe a un parking amb el corresponent mal rotllo que ens vam generar tot el tema. El matí següent ja el vam perdre en aconseguir trobar un lloc que en dissabte ens arreglesin el vidre. Per sort vam trobar un entre el 4 o 5 que vam trucar. Fa unes setmanes em van trucar de Reanult per dirme que podia passar a fer una revisió gratuita de la luneta trasera perquè es veu que hi havien algunes defectuoses. Bé, doncs la meva era una d'elles, ara ja no em cal la revisió... Gràcies senyor Renault! (Just la setmana passada vaig portar el cotxe al taller per arreglar un problema de la llum de la marxa enrera. I de tot i que ja tenia un vidre nou de l'estiu, m'han tornat a canviar la luneta tèrmica, perquè tenien una notificació de Renault que ho havien de fer. Ells sabran...)

La resta del temps el vam passar a visitant Gijón i el dia següent ja vam enfilar el camí cap a Galicia, ja que habíem d'arribar a dinar a Rubian per celebrar l'aniversari de noces dels meus pares!

(continuarà...)

09 de gener 2007

Feliç any 2007 ...

Més val tard que no pas mai...
Espero que siguem tots molt feliços en aquest nou any que fa res que ha començat!

Petons i abraçades.