21 de maig 2007

Escòcia (IX) - Edinburgh

I continuat amb les obres incompletes de la literatura blogosfèrica... Tornaré a escriure sobre el mític viatge a Escòcia. Ja fa 2 estius que el vam fer i aquí podeu trobar totes les entrades que vaig escriure.

On ho vam deixar... a veure fem memòria. Ah, si! Havíem arribat a Edimburg i havíem rebut una trucada de l'alberg de Glasgow. Recordeu la història d'aquell alberg fastigós on ens van tractar com el cul? Doncs res, els vam trucar i ningú sabia res de la trucada. Van dir que algú havia trobat el DNI de la Glòria o alguna cosa similar, però ja no sabien on era... Colla de yonkies!!! Molt estrany! Ho vam deixar per parlar-ho en persona el dia que tornaríem a Glasgow per agafar l'avió de tornada...

Bé, ara a passar un dia de relax pels carrers de Edimburg, ciutat envaïda durant el més d'agost pel festival de teatre al carrer: el fringe.

Tota la royal mile està plena de grups de teatre actuant en els escenaris que hi ha muntats o en el carrer mateix. Hi ha grups de teatre que anuncien els seus espectacles perquè la gent els vagi a veure als teatres, i d'altres simplement actuen i demanen al final de l'espectacle una col·laboració econòmica del públic. La gent és bastant generosa i dona força diners... També els que actuen s'ho kurren bastant. Per exemple un dels espectacles era un noi que es menjava una bossa de patates fent equilibris a sobre d'una corda, però ho feia amb molta gràcia fent participar la gent del públic i fent passar a tothom una estona divertida.

La veritat és que val la pena viure i veure l'ambient de la ciutat durant aquest festival. Pots passar tota una tarda passejant i observant i el temps passa ràpid perquè cada 5 metres tens algun espectacle divertit que sempre aconsegueix arrancar-te un somriure.

Abans de tornar a l'alberg vam pujar a Calton Hill per veure una panoràmica de la ciutat i vam arribar a pujar a dalt del National Monument. Per allà hi havia un canó que apuntava cap a la ciutat i ens vam dedicar a fer una mica el burro. Entre d'altres fotos i vídeos que van sorgir d'aquesta sessió frik, per acabar aquest post em quedaria amb aquesta foto de tots 6. Mola!


Beannachd leibh!

16 de maig 2007

Berrogüetto a la plaça del rei

Cap de setmana intens però molt xulo! He estat dos nits consecutives a la plaça del rei. El divendres vaig anar una estona al tradicionàrius i dissabte al concert de Berrogüetto. Grup celta gallec que ho fa molt bé. Va ser una miqueta màgic escoltar-los en un indret com la plaça del rei, un lloc que per ell mateix ja ho és de màgic, però si hi afegim el so de violins, gaites, guitarres i zanfoña, llavors arribem a quelcom especial.

El concert formava part del I cicle de música de Galícia a Catalunya: Son Galiza. Ho vaig saber gràcies al Quique, sinó m'hagués trucat ni m'hauria assabentat. Ara ja feia temps que no anava a cap concert de música celta i anar-hi m'ha fet recordar perquè m'agrada tant aquest estil de música.

A part del concert també han passat d'altres coses especial aquest cap de setmana :-) I també he tornat a agafar la bici després de moolt de temps. Gràcies a Deu el genoll m'ho permet i vaig poder arribar fins a Badalona seguint la platja.

Vaig arribar al diumenge a la tarda cansat, però satisfet. I misteriosament no he començat la setmana tan cansat com altres caps de setmana que no he fet tantes coses...

Això es tot per ara. Fins aviat!