29 d’abril 2011

Algunes dades... via @iescolar

Realment s'ens pixen a la boca...

Avui que es dona a conèixer la dada que l'atur arriba al 21,29% unes 4.910.200 persones, Ignacio Escolar ha escrit un seguit de piulades al seu twitter (@iescolar). He decidit recopilar-les aquí ja que són dades que ens fan veure que la crisi la paguem els de sempre. Que els rics cada cop són més rics i els pobres cada cop ho són més. Les desigualtats es fan cada cop més grans i tot plegat amb el vist i plau dels nostres polítics.

No tinc massa clar com ho hem de fer per acabar amb aquestes injustícies, però la primera passa és ser conscient. Llegiu vosaltres mateixos:

  1. Los jefazos de las cajas celebran la crisis con subida de sueldo
  2. Telefónica celebra su récord histórico de beneficios con 5.600 despidos y un superbonus de 450 millones para sus jefazos
  3. El paro juvenil llega al 43%. ¡Mira qué casualidad! ¡Como en el norte de África! 
  4. Los altos directivos españoles de las empresas del Ibex se han subido el sueldo un 20%
  5. España es el único país de la OCDE cuyo salario medio real no creció en los años buenos. Entre 1995 y 2005, bajó un 4%
  6. La población española por debajo del umbral de la pobreza ya está en el 20,8%
  7. El 39,7% de las familias no puede permitirse siquiera irse de vacaciones una semana al año 
  8. Las empresas del Ibex batieron en 2010 su récord histórico de beneficios: 51.636 millones, un 23% más.  
  9. El récord de beneficios no será para Hacienda. El 80% de las empresas del Ibex usa paraísos fiscales! 
  10. No sólo somos récord europeo de paro. También somos plusmarquistas europeos en sueldos de directivos 

27 d’abril 2011

Trailwalkers per Collserola

El passat diumenge de rams vam fer l'última caminada llarga abans d'afrontar el repte Trailwalker de Intermon. Queden aproximadament 10 dies per prendre la sortida i el meu "acojone" comença a fer-se notar. Cada dia que passa hi penso i noto dues protuberàncies cada cop més aprop del meu coll... 


Ens vam trobar a les 8 del matí el Toni, el Paco, el Raül i un servidor a la parada de metro de Mundet i vam començar a caminar direcció a Sant Cugat. La idea era fer el recorregut de la Marató de Collserola si ens donava temps. Vam començar perdent les senyals de l'itinerari al minut 10... però cap problema, vam improvisar un tram que ens va quedar la mar de maco fins retrobar les marques de la marató aprop de Can Borrell. A partir d'aquí ja vam anar fent sense perdre les senyals.

Al Baixador de Vallvidrera, després d'uns 25 quilometres ens vam trobar amb l'Eric, Poti, Eva, Pili i Glòria que ens acompanyaran fins el final del recorregut novament a Mundet. Vam decidir retallar una mica per tal de no arribar massa tard. Com últimament està de moda això de les retallades, doncs nosaltres no serem menys.


Va ser maco i va fer caliu fer aquesta part amb més gent. D'aquí a uns dies ja tindrem temps de caminar els quatre sols :-) Tot i que sabem que no estem sols, perquè sou molts els que ens heu donat suport per tirar endavant aquesta aventura. Moltes gràcies a totes i tots! Necessitarem els vostres ànims el 7 i 8 de maig!! 

Aquest és el recorregut que vam fer: