15 d’octubre 2009

Accions Quotidianes - Blog Action Day 09

Avui 15 d'octubre es el Blog Action Day 2009, una iniciativa que promou que milers de bloggers parlin sobre un tema concret als seus blocs. Aquest any el tema escollit és el canvi climàtic, un problema global que requereix solucions a nivell local, és el moment de la revolució del petits gestos, les accions quotidianes que estan a l'abast de la nostre mà i que sumades en total poden provocar un gran canvi.

És el moment també del decreixement, de que el mal anomenat primer món deixi de créixer i de consumir més recursos del compte. D'aquesta manera podran créixer el països en vies de desenvolupament sense que facin falta 3 planetes terra per tal que tot el món tingui el mateix nivell de vida, en tenim només un. Hem de caminar cap a un món més local i més sostenible.

Hem de procurar que quedi alguna cosa "para los hijos de nuestro hijos" com diu l'anunci televisiu d'Endesa...

...que els hi expliquin al fills dels fills dels Mapuches desterrats dels seus territoris per la mateixa Endesa a la república de Chile, per poder construir la presa Ralco i així guanyar més diners para los hijos de sus hijos... Això es pot veure al documental Apaga y Vámonos, molt recomanable.

El canvi està en les nostres mans, què penses fer tu?

1 comentari:

EDUARD ha dit...

seguirem el bloc....
i seguirem el seu camí cap on ens porti o volguem que ens porti