12 d’octubre 2009

Escòcia (XI) Edinburgh - Glasgow

Per fi el tan esperat desenllaç del viatge a Escòcia. Sembla la història interminable... Amb aquesta entrada posarem punt i final a aquest relat i desvetllarem algunes de les incògnites que van quedar sense resoldre com la història de la guarida de PHM i la bossa robada/perduda amb el primer pot del viatge :)

Ens llevem al yonki alberg d'Edinburg i esmorzem tranquil·lament mentre fem temps per agafar l'autobús de tornada a Glasgow. Ara ja anem de tranquis després de totes les aventures viscudes durant aquests dies a terres celtes. I el plan és fer una passejada per la ciutat sense estressar-se gaire.

L'autobús ens deixa a l'estació de Glasgow i d'allà anem caminant fins la residencia d'estudiants en la que dormirem la nostra última nit abans de tornar. En principi teniem reservat per anar a l'alberg de PHM, però després de la mala experiencia vam decidir buscar un nou allotjament i la vam encertar.

Després de instal·lar-nos ens dividim. La Glòria i jo decidim tornar a la guarida per mirar de trobar la bossa perduda. Arribem a l'alberg i parlem amb un noi que no sabem si estava sota els efectes de l'alcohol, alguna droga o simplement es que estava fet caldo... El tema es que no era capaç de articular mes de 3 paraules amb sentit i no ens sabia dir que passava. Sembla ser que si que havia aparegut la bossa pero ja no sabien on estava... No enteniem res. Intentem parlar amb PHM i els seus pantalons caiguts ensenyat el gallumbos... última moda? NO: angustia! Però el cabrò no ens dirigeix ni la mirada, diu que és el nostre problema.

Després de tanta frustració i indiferència decidim anar a la policia i a objectes perdut. Ens passem varies hores d'un lloc a un altre i finalment donem amb un policia super simpàtic que per aquelles coses de la vida parlava quatre paraules en espanyol. Ell ens va escoltar i va decidir fer alguna cosa. Va cridar a dos companys policies també super amables que ens van acompanyar amb el cotxe de policia fins l'alberg per parlar amb ells. Es veu que ja tenien varies queixes d'aquest alberg i també volien veure el panorama. Quina diferència en la conversa, ara sembla que si que sabien parlar, la gent de l'alberg. Llàstima que el PHM va fugir o es va amagar i no va sortir a parlar amb els policies. Finalment no vam aconseguir recuperar la bossa però ens vam quedar descansats perquè havíem fet tot el que estava en les nostres mans.

Intentem oblidar aquest incident i anem amb la resta del grup a voltar per la ciutat. Per descobrir que realment Glasgow també té racons macos de veure...

I així ja cansats dormim la nostra última nit a Escòcia. Demà agafarem un avio de tornada a casa. Deixarem enrere molts moments viscuts, moment molt bons i d'altres no tan bons però que ens han ensenyat a viure.

Tornarem a casa sense saber res de la bossa perduda... Però aproximadament un més després rebrem una trucada al mòbil d'un noi que havia trobat la bossa a l'alberg de Glasgow, que no va veure clar que la gent d'aquell alberg s'en fes càrrec de la bossa i menys dels diners que hi havia dins. I va decidir emportar-se-la i va continuar el seu viatge per anar a veure el Papa a una trobada internacional no recordo a on... En definitiva, que tenia la bossa amb tota la documentació de la Glòria i tots els diners del pot!!! Ens va demanar una adreça d'on enviar-ho i en poc temps ja la teníem. Això et fa pensar que realment et poden passar coses dolentes, però per sort encara hi ha bona gent pel món i podem donar gràcies que gairebé sempre ens la hem trobat allà on hem anat.

I vet aquí un gat, vet aquí un gos, que aquest conte ja s'ha fos...

1 comentari:

Anònim ha dit...

¡Hola! Perdona si contactamos contigo por este medio pero no hemos encontrado tu e-mail.
Hemos visto que te has apuntado al Blog Action Day del 15 de Octubre. ¡Estupendo!
Te escribo desde Coalición Clima, la plataforma de más de 30 organizaciones del ecologismo, sindicalismo, cooperación al desarrollo, ciencia e investigación, consumidores y grupos sociales diversos que trabajamos juntas para luchar contra el cambio climático. Puedes ver: www.coalicionclima.org
No dudes en contactarnos cuando prepares tu post para Blog Action Day. Abajo tienes mis números de teléfono. También si quieres te puedo poner en contacto con expertos y activistas de las organizaciones miembros de Coalición Clima.
Si te parece oportuno, sería genial que pudieses incluir en tu blog un enlace a www.tictactictac.org para que tus lectores tengan la oportunidad de firmar la petición mundial que se entregará en Copenhague para reclamar un acuerdo climático ambicioso, justo y vinculante.
Desde Coalición Clima pedimos al Gobierno español que defienda en los procesos de negociación el establecimiento de límites de emisiones obligatorios para los países industrializados, que permitan mediante medidas internas obligatorias la reducción de las emisiones en al menos un 30% para 2020 y de al menos un 80% para el 2050.
También reclamamos que la financiación de las medidas de adaptación necesarias en los países en desarrollo debe llegar en 2012 hasta al menos el 0,2% del PNB. Esta cantidad será siempre adicional a los compromisos ya adquiridos de ayuda oficial al desarrollo para la legislatura que están cifrados en el 0,7.
En nuestra página podrás encontrar las 10 peticiones principales que le hacemos a Zapatero.
También, nos parece importante destacar son los siguientes puntos:
1. Para concretar su compromiso, ¿no debería ir Zapatero en persona a la Cumbre de Copenhague? Como próximo presidente de turno de la Unión Europea, hay mucha expectativa sobre cómo Zapatero hará el seguimiento inmediato de los resultados de la Cumbre a partir del 1 de Enero. Los siguientes pasos al desarrollo de la Cumbre serán claves, y Zapatero debe tomar decisiones valientes y claras que dejen clara su postura en este tema.
2. En Nueva York hace dos semanas, Zapatero habló de dedicar el 0,7% del PNB “al cambio climático”, pero hay mucha confusión. ¿Se trataría de dinero adicional, o lo rastrearía España de los presupuestos (ya de por sí estrechos) de cooperación al desarrollo. Hemos visto que el PSOE se ha apuntado al Blog Action Day, así que sería oportuno pedirles que lo aclaren todo en esta ocasión (ver: http://www.psoe.es/ambito/saladeprensa/pressnotes/index.do?action=View&id=399014)
3. La última sesión de negociación antes de la Cumbre de Copenhague tendrá lugar del 2 al 6 de noviembre en…¡Barcelona! Esta reunión, que en cierta medida está vista como la última oportunidad para lograr un buen acuerdo, pone a la sociedad civil en nuestro país en un lugar central. De Barcelona debe salir un compromiso sobre financiación y adicionalidad que es la única forma de desbloquear el acuerdo de Copenhague. Sin Barcelona no habrá acuerdo en Copenhague, o éste será muy débil. No cualquier acuerdo será bueno. Debe ser ambicioso y que no prime el mínimo común denominador más débil respecto a reducción de emisiones. Los cientos de negociadores que se reunirán en Barcelona tienen que oírnos; contamos contigo para que hagas ruido tú también desde tu blog.
4. También el 24 de octubre es Día de Acción sobre el cambio climático; en la web de www.350.org, puedes encontrar información sobre las convocatorias del 24 Octubre; como verás también hay muchas en España (sería estupendo si pudieses darles visibilidad desde tu blog en torno al 24 de octubre).
Confío en que no te moleste que te escribamos directamente. Espero que sigamos en contacto.
Un abrazo,
Maricarmen Pérez
Secretaría Técnica
Coalición Clima
www.coalicionclima.org
www.tictactictac.org
Tel: 915448681
Mov: 657650887