15 d’octubre 2008

Blog Action Day 2008: Pobresa



Avui és el dia d'acció global a la blogosfera i aquest any el tema proposat per parlar-hi és la pobresa. Casualment últimament estic rellegint un llibre d'Arcadi Oliveres, president de justícia i pau. El llibre es diu: "Contra la fam i la guerra" i en un dels seus primers capítols parla de la pobresa com el mal endèmic, un dels problemes més grans que pateix el món ja que causa més víctimes que la guerra o les catàstrofes naturals, tot i que no en siguem conscients.

Segons la FAO (Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació) 840 milions de persones pateixen gana severa al món, d'aquestes unes 100.000 persones moren de gana diàriament. Aquestes dades són d'un informe de l'any 2002, avui probablement les xifres siguin més altes. Segons aquestes dades podríem pensar que hi ha una manca d'aliments al món... però el mateix informe de la FAO diu que la producció d'aliments mundial pot cobrir les necessitats de tota la població mundial i encara quedaria un excedent del 10%... Ummmh, alguna cosa no funciona :(

I nosaltres què podem fer davant d'un problema tan global? Sembla un problema que ens queda lluny i nosaltres som petits per muntar una revolució mundial. Els canvis han de començar per nosaltres mateixos, la nostra actitud del dia a dia com a treballadors, consumidors, estalviadors, contribuents... El canvi comença en tu mateix!